Címkék

2012. január 6., péntek

Programok pro eltávolítása

Folytassuk a számítógép nagytakarítását/kipucolását/optimálását!

Előzőleg a memória rendberakásáról volt szó, pontosabban nem az egészről, de mutattam rá egy programot. Ha lemaradtál volna, itt megtalálod:
http://dewsy.blogspot.com/2012/01/memoria-optimalasa-egyszeruen.html

Ma meg tovább megyünk, és mint az előzőekben ígértem, programok eltávolításáról fogunk beszélgetni.

Ugyanis ez sem olyan egyértelmű, mint amilyennek tűnik. Velem például rengetegszer fordult elő, hogy valamit szépen letöröltem a gépről (Uninstall) de egy csomó csomó szutykot otthagyott emlékbe. Beírja magát a registry-be, toolbarokat telepít, automatikus indulólistára pakolja magát, meg egyébként is, az interneten itt-ott fellelhető ingyenes csodák valóban csodákat képesek tenni időnként a géppel, csak nem affélét, amit mi szeretnénk.

Így hát üdvös dolog valami kiterjesztett eltávolítóhoz nyúlni, mert tisztán tartja a gépet, gyorsabb működést eredményez, és nem utolsó sorban helyet takarít meg a merevlemezünkön, hogy aztán elférjen rajta a sok Kowalsky zene, meg egy-két teletubbies videó...

Én lassan egy éve használom a Revo uninstaller ingyes programot, a legnagyobb megelégedéssel.

Előre közlöm, hogy Innen tölthető, magyarul vakeró programról van szó.

Mit tud? Amikor belépünk, szépen kilistáz mindenféle programot, ami csak fellelhető a gépen. Már ez is szolgálhat meglepetésekkel: Nohát, ez meg hogy került a gépemre?! Mit keres ez itt? NEm rég letöröltem ezzel együtt?


Szépen kijelölöd amit le akarsz törölni. Kiválasztod, hogy utána milyen alaposan keresse át a rendszert visszahagyott fájlok után. Én a speciálist szoktam megadni, ami a legalaposabb módja a dolgok irtásának. Ezek után nyomsz egy továbbot. A program létrehoz egy rendszer-visszaállítási pontot, ami hasznos dolog, de időigényes. Ha nem akarod, ki lehet kapcsolni a beállításokban.

Ezek után a Revo elindítja a telepített program eltávolítóját, ahol a rendes módon mindent szépen végigklikkelsz, hogy viszlát. Ha ezzel végeztél, a Revo veszi ismét kezébe a terepet: Végigkutatja a rendszert, és megnézni, mit hagyott ott maga után az inmár nem kívánatos szoftver. Utána ezeket kilistázza neked két lépésben. Nyugodtan törölj mindent, ami kell a Windows-hoz, azt úgyis újrakreálja magának. És végeztél is.

Másik érdekes fícsör a programban az ún "KERESŐ MÓD" Ilyenkor kapsz egy célkeresztet az asztalodra, amivel is kvázi meglőni tudod a nem kellő alkalmazásokat.

Érdemes telepíteni, engem mindig olyan jó érzettel tölt el annak a látszata, hoyg uralom a gépet, ha csak ennyire is.

Nos, mára ennyi volt a rendszerkarbantartás, hogy ne feküdje meg a gyomrotokat. Legközelebb a merevlemez töredezettségét fogjuk kicsit advanced módon szemügyre venni. Addig is szép életet,

és Köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése